Hong Kong er ikke en billig feriedestination. Byen med de høje skyskrabere, dyre mærkevarebutikker og utallige michelin-restauranter er oftest lig med en dyr storbyferie fyldt med shopping, spisning og lange nætter på de fine natklubber. Men man kan sagtens tage til Hong Kong uden at gøre bankmanden nervøs, og et godt sted at starte er ved at besøge de mere billige og lokale spisesteder. Her er mine favorit spisesteder, takeout restauranter og streetfoodområder!
One Dim Sum
Dim sum er så småt ved at blive populært hjemme i Danmark. De små dampede retter er en lokal spise i Hong Kong, hvor de normalt nydes om formiddagen med en kande grøn te. Det er dog muligt at få serveret dim sum på stort set alle tider i døgnet fra før solopgang til sent om aftenen. Langt de fleste besøgnede i Hong Kong vælger at betale i dyre domme for at få den bedste dim sum på restauranter som YamCha, Man Wah i hotellet Mandarin Oriental eller Spring Moon i The Peninsula. Men det er faktisk også muligt at betale så godt som ingenting for dim sum, som endda har fået en michelin-stjerne. One Dim Sum er min favorit, når det kommer til dim sum i Hong Kong. Her kan du nyde et stort udvalg af både dampede og stegte retter med både seafood, kød og grøntsager. Deres rismelsruller er byens bedste! Vi kom af med under 100 HKD (80 kr) for omkring 6 retter for to personer, og vi forlod stedet utroligt mætte! One Dim Sum tager ikke imod reservationer, så det er en god idé at komme i god tid for at stå i kø. Generelt er servicen hurtig på dim sum restauranter, så man venter sjældent længe på at få et bord.
(Hong Kong, Prince Edward, Playing Field Rd, 15號號 號 地舖 1-2 號 Kenwood Mansion)
Wet markets
Den muligvis mest lokale oplevelse, man kan få i Hong Kong, er et besøg på et af byens mange wet markets. Disse store indendørs markeder findes i ethvert nabolag over hele byen og er opdelt i flere etager med friske råvarer. På den øverste etage finder du markedets spiseområde, hvor alverdens boder sælger alt fra nudler og ris til dumplings og dim sum til ingen penge. Det første møde med de store, larmende og ikke mindst lettere uoverskuelige markeder kan nok være en del overvældende, men så snart, man har vænnet sig til atmosfæren, bliver det en favorit for en hurtig og billig bid lokal mad. Prøv at komme her forbi til morgenmad, hvor de fleste lokale vil spise en omgang makaronisuppe eller stegte nudler. Jeg foretrækker dog en Hong Kong French toast, der er en lokal udgave af vores arme riddere opgraderet med peanutbutter og kondenseret mælk. Dertil vil jeg drikke en kop varm eller iskold Hong Kong-style milk tea, der er en sort te blandet med kondenseret mælk. Ofte er der også tilsat et shot espresso, og så er man ellers klar til en dag med oplevelser i den livlige by.
Streetfood i Tsim Sha Tsui
En nem måde at spare penge på er ved at benytte sig af de utallige streetfood muligheder. Ser man bort fra de populære egg waffles, så er gadekøkkenet noget, som bliver overset af de fleste turister, hvilket er lidt af en skam. Her kan du nemlig ofte få autentisk mad for ingen penge – det handler bare om at finde det rigtige sted. En lille hovedregel for mig, hvis jeg ikke går sammen med lokale, som kender til de gode steder, er at sætte mig der, hvor andre vestlige og expats spiser. Mit yndlingssted med det største udbud af streetfood er området omkring Nathan Road og Temple Street i Tsim Sha Tsui, hvor du hver aften vil se de lokale flokkes om de små boder, hvor de vil tilbringe hele aftenen med god mad og billige øl. Prøv for eksempel en omgang dampede dumplings eller den lokale dessert douhua, der er en tofubudding, som serveres enten ren eller med toppings som chiafrø og frugt. Besøger du Hong Kong i løbet af efteråret, vil du kunne købe ristede kastanjer og bagte søde kartofler ved de små boder.
(Nathan Road, Tsim Sha Tsui, Hong Kong)
樂香園㗎啡室 Lok Heung Yuen Coffee Shop
Dette lille lokale spisested var muligvis min største favorit, når jeg skulle have en billig frokost nær kontoret i Hong Kong. Stedet er berømt for deres kinesiske scrambled eggs med bqq-marineret svinekød (char siu). Her er ingen vegetariske retter, men jeg plejede at få en ret speciallavet uden kød og med ekstra forårsløg. Det er et meget lokalt og rustikt sted, som folk gladeligt står i kø til. Servicen er heldigvis lynhurtig, så man kommer hurtigt til et bord.
(G/F, No.8-12 Gilman’s Bazaar, Central, Hong Kong)
Bao Dim Sin Seng
Skal du have hurtig mad på farten, er dette sted min favorit. I denne bod, som du finder flere steder i byen, kan du købe byens muligvis bedste og billigste baozi (dampede boller) form omkring 5 kr. Mange morgener og aftener mens jeg boede i Hong Kong, smuttede jeg her forbi på vej til metroen, hvis jeg var stået lidt for sent op. Mine favoritter er dem med svinekød og hvidkål, æggecreme (ala kagecreme) eller græskarcreme.
6 svar til “5 billige og lokale spisesteder i Hong Kong”
Sikke nogle gode steder du anbefaler Camilla. Jeg bliver helt sulten 🙂 Tak for tip og bestemt nogle jeg vil bruge når jeg næste gang kommer forbi den denne skønne by som jeg er ret vildt med.
/Annette
Mange tak Annette. Dejligt de kan bruges (:
[…] Sichuan aubergine og fransk ost. Dertil skal du have en kop te som for eksempel den traditionelle Hong Kong milktea, som jeg jo elsker så højt eller en af de mange andre spændende teblandinger, der kan nydes enten kold eller […]
Hvor dejligt at få gode tips, når man som mig og manden skal på tur til tsim sha tsui og bo på BP international ialt 4 overnatninger.
Vi er shoppere af den middel art, går efter smykker og tøj og lidt elektronik.
men hvad valuta skal vi tage med, veksle herhjemmefra eller hva?
og hvad skal vi se når vi er der og hvor langt væk er stjernefærgen?
kh
dorte
Hvor lyder det dog spændende med en tur til Hong Kong! Jeg har faktisk også lige bestilt billetter dertil til maj, hvor jeg endelig vender tilbage efter to år. Tsim Sha Tsui er et skønt område tæt på en masse seværdigheder – især hvis der skal shoppes på ferien (: I kan for eksempel tage op til Mong Kok, hvor der er en hulens masse markeder.
I Hong Kong betales der i Hong Kong dollars, og du kan enten vælge at veksle hjemmefra eller blot hæve i automaterne i Hong Kong. Hong Kong dollars er ikke noget, de fleste banker ligger inde med normalt, så det er en god idé at bestille på forhånd. Jeg vil nok mene, at 1000 HKD er rigeligt til 4 dage. Da jeg boede der, benyttede jeg mig dog bare af hæveautomaterne, som du finder på alle metrostationer. Her kan I også købe et såkaldt Octupus Card, som kan bruges til betaling af transport, og som også benyttes i både kiosker, supermarkeder, bagere mm.
Hvis I bor i Tsim Sha Tsui, har I meget let adgang til stjernefærgen, som ligger knap 900 meter herfra. Krydsningen koster 2,70 HKD i hverdage og 3,70 HKD i weekenden, og skal betales enten i kontanter eller med det Octopus Card, jeg nævnte ovenfor.
Der er jer utroligt mange spændende oplevelser i vente i Hong Kong, og der er vitterligt noget for enhver smag. I må dog absolut ikke gå glip af udsigten fra Victoria Peak, den kæmpe Tian Tan Buddha, en omgang dim sum og en vandretur eller to i den smukke natur.
Jeg har faktisk i foråret lavet en lille miniserie hos Emma Martiny, hvor jeg går meget mere i dybden med oplevelser, spisesteder og andre praktiske spørgsmål. Den kan du læse her. Du er dog naturligvis mere end velkommen til at sige til, hvis du har flere spørgsmål. Ellers ønskes I en rigtig dejlig tur! (:
[…] ligger der mange gode restauranter på Lock Road, men ellers har min veninde, Camilla, også nogle anbefalinger her og anbefalinger til syv retter som man skal prøve i Hong Kong […]